dobry den potřebovala bych poslat jidelniček na 60 dni děkuji moc
ANNA odpovídá:
25 července, 2012 v 11.04
DOBRÝ DEN,TAKY BYCH POTŘEBOVALA POSLAT JÍDELNÍČEK NA 60 DNÍ.DĚKUJI
marta odpovídá:
30 července, 2012 v 23.47
Dobrý den, prosím o zaslání 60 denního jídelníčku P. Havlíčka. Děkuji
Petra odpovídá:
22 srpna, 2012 v 13.05
Jediné, co jsem našla…z jednoho článku s P. Havlíčkem – spíše takové zásady zdravé stravy, 60 denní jídleníček se bohužel jak vidím nepodařilo zatím nikomu najít.. nechápu, proč je odevšud smazán…
SNÍDANĚ
* ještě před jídlem ranní tekutiny (čerstvá ovocná/zeleninovo-ovocná šťáva ředěná vodou), vlažný čaj (ovocný, zelený, bylinkový) (200-300 ml)
* sacharidové jídlo: celozrnné pečivo s obsahem vlákniny více než 6 %, například vícezrnný, pohankový, špaldový chléb, knackebrot, žitné pečivo; cereálie (müsli, obilná kaše, pohanka,…)
* zakysaný či nezakysaný výrobek: jogurty nebo acidofilní mléka z kravského, kozího i ovčího mléka, mléko (jakékoli) (180-200 ml)
* másla a sýry (měkké roztíratelné), nikoli však tavené
SVAČINA
* ovoce (jahody, meloun žlutý a vodní – 280-310 g; angrešt, grep, mandarinka, papája, pomeranč – 200-230 g; ananas, borůvky, broskev, hruška, jablko, kiwi, maliny, meruňka, nektarinka, rybíz bílý a červený, švestky, blumy, třešně, višně – 150-180 g; fíky, hroznové víno bílé i červené, mango, rybíz černý, ryngle – 110-130 g; banán – 90-110 g)
* sacharidové jídlo (viz možnosti sacharidového jídla u snídaně, jen v cca o polovinu menším množství), müsli tyčinka bez polevy
* je-li třeba, pak máslo a sýry
OBĚD
* bílkovinné jídlo: masa (červené – hovězí zadní a svíčková, vepřová kýta a panenka, jehněčí, telecí; bílé – kuře, krůta, králík,… vše co nejvíce libové) a šunky (podíl svaloviny min. 85 %), ryby a mořské plody (nejlépe čerstvé či chlazené), sýry (do 40 % tuků), sója a tofu, vejce a vaječné výrobky
* sacharidové jídlo: pečivo (možnosti viz snídaně), vařené přílohy (brambory, bramborová kaše, těstoviny,… – 210-240 g), pohanka, rýže, polenta (170-190 g po uvaření), luštěniny
SVAČINA
* sacharidové jídlo: pečivo, cereálie, sladké pečivo a tyčinky
* másla a sýry: máslo (z kravského i kozího mléka), margarín (max. obsah tuků 40-50 %), měkký roztíratelný sýr (lučina, žervé,…) – ale nikoli tavené sýry
VEČEŘE
* bílkovinné jídlo: masa (červené – hovězí zadní a svíčková, vepřová kýta a panenka, jehněčí, telecí; bílé – kuře, krůta, králík,… vše co nejvíce libové) a šunky (podíl svaloviny min. 85 %), ryby a mořské plody (nejlépe čerstvé či chlazené; připouští se mořské i sladkovodní, ale bez kůže), sýry (do 40 % tuků), sója (sojové boby i maso) a tofu, vejce a vaječné výrobky
* sacharidová jídla: pečivo (méně než u snídaně), vařené přílohy, luštěniny (viz varianty oběda)
Petr Havlíček doporučuje běžcům: „Vycházíme hlavně z individuálních potřeb. Nemohu říct nějakou všeobecnou zásadu. Prostě to, co už všichni stejně vědí, jíst co nejzdravěji. Hlavní je, aby byl příjem krytý výdejem, aby byly v potravinách zastoupené živiny a hodně bílkoviny. Když sportujete, máte vyšší spotřebu právě bílkovin než ostatní lidé.“
Monika si pročítá svůj „Fitness Report“
Osm P SPRÁVNÉ VÝŽIVY
1. PITÍ: dostatečné množství tekutin je naprostý základ, proto v pravidelných intervalech pijte.
2. PRAVIDELNOST: snažte se jíst v pravidelných intervalech, cca každé 3 hodiny
3. PRIORITA: i váš organismus je má. Buď energii vyrábí, nebo uskladňuje. Umožněte mu to tím, že budete jíst v klidu – alespoň tři hlavní jídla. S velkým jídlem nespěchejte, hodně jej kousejte.
4. PŘIROZENOST: vybírejte si přirozená jídla bez obsahu konzervantů, umělých barviv a příchutí, sladidel, okyselovadel a dusitanových solí (v uzeninách). Jídla a potraviny konzumujte v co nejpřirozenějším stavu, a by zůstalo zachováno maximum z jejich původní nutriční hodnoty.
5. PRVNÍ JÍDLO: zásadně nevynechávejte snídani. Její absence prokazatelně vede k poklesu výkonnosti organismu a nárůstu váhy.
6. POCHUTINY: není problém si občas „vsunout“ do schématu nějakou pochutinu, dokud budete žít aktivně a množství tuků v těle bude optimální.
7. PŘEVRAT: jedenkrát týdně si udělejte den, kdy sníte vše, co chcete, v množství, jakém chcete.
8. POHYB: měl by být přirozenou součástí našeho denního režimu.
helena odpovídá:
14 května, 2013 v 19.11
Já ten jídelníček mám, akorát nevím jak ho sem vložit 🙁
Jana odpovídá:
3 června, 2013 v 20.54
Normálně ho sem nakopíruj do toho okénka nebo pokud jsi na FB tohohle webu tak ho vlož tam. Předem díky.
mili odpovídá:
29 července, 2013 v 17.34
60 dní
–
Jsme to co jíme
–
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
chuť a vůle
POSTUP PŘÍPRAVY
1.den:
Snídaně:
• 100ml, Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 65 g, Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce p
otřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g
• 40 g Drubeţí šunka, 92
–
96% masa
• Moţnost přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 200 g, Pomeranč
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 120 g, Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků ), Moţnost ochutit oblíbeným kořením
• 5 plátků Knackebrot
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 35 g, Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
Večeře:
• 90 g, Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
• 37 g, Rýţe natural, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivov
ého oleje
Večeře II.:
• 180 g. Mrkev čerstvá
2.den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot
• 60 g, Tvarohový sýr cottage, 4
–
5% tuků
• Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopole
dní svačina:
• 90 g, banán (1 malý kus)
• 150 ml, Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 80 g, Losos
–
filet bez kůţe, Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu bez tuků
• 230 g, Brambory, Uvařit ve slup
ce
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat jednu lţičku panenského oleje
Odpolední svačina:
• 30 g, Musli sušenky
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 180 g, Tofu natural, Nakrájet na kostič
ky, smíchat s krájenou zeleninou
• 100 g, Chléb hrubozrnný
–
„Fitness“, Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g, Čerstvá zelenina
Večeře II.:
• 130 g, Grep růţový, Zbytek grepu zabalte do potravinové folie, uloţte do chladné zóny v lednici a snězt
e další den ke
svačině
3.den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 2 plátky, Toastový chléb
–
hrubozrnný
• 15 g, Sýr tvrdý, (10% tuků), Tj. cca 20% tuků v sušině
• 20 g, Drůbeţí šunka, 92
–
96% masa
• Moţnost připravit jako toast a přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 210 g, Grep růţový, Zbytek z předchozího večera
• 150 ml, Mléko acidofilní, neochucené, Cca 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 70 g, Kuřecí prsa,
Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu, bez tuků
• 43 g, Rýţe dlouhozrnná
–
basmati, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského leje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot,
lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem
–
cca 7g
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, CCa 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 130 g, Tuňák, konzervovaný v solném roztoku, (tj. ve vlastní šťávě), Mnoţství okapaného masa
• 44 g, T
ěstoviny celozrnné, Mnoţství před uvařením
–
připravit al ́dente
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje
Večeře II.:
• 125 g, Pomeranč
4. den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve pro
spěch vody
• 1 ks, Rohlík vícezrnný, celozrnný
–
cornspitz, 1 ks= 60 g
• 60 g, Sýr tvarohový
–
cottage, 4
–
5% tuků
• Moţnost přidat trochu čerstvé zaleniny
Dopolední svačina
• 160 g, jablko
• 150 ml, Jogurt nízkotučný
–
neochucený, Cca 1,5% tuků
• Mo
ţnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 135g, Masová náhraţka z vaječných bílků, Obchodní značka „Šmakoun“
–
upravuje se jako kuřecí prsa
–
bez tuků
• 43 g, Rýţe dlouhorznná
–
basmati, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje
Odpolední svačina:
• 1 ks, Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g
• 200 ml, Jogurtové mléko
–
neochucené, Cca 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 120 g, Treska
–
filet bez kůţe, Okořen
it dle chuti, připravit upečením na zelenině
• 180 g, Brambory, Uvařit ve slupce, nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského oleje
Večeře II.
• 180 g, Mrkev čerstvá
5.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
ze
leninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot, Lehce potřít nízkotučným (10%), smetanovým sýrem cca 10 g
• 20 g Drůbeţí šunka 92
–
96% masa
• ½ Vajíčko vařené na tvrdo, Druhou půlku si nechejte k obědu
• Moţno přidat trochu čers
tvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 1 ks Banán, Menší kus
• 150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 75 g Čočka, Mnoţství v suchém stavu při vaření čočku nerozvařit
• ½ Vajíčko uvařené natvrdo, Druhá
polovina od snídaně
• Do uvařené čočky přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 2,5 plátku Pufovaný chléb, vícezrnný, Obsah vlákniny cca 10%
• 150 ml Jogurt bílý, Cca 3% tuků
Večeře:
• 100 g Pangasius
–
filety Okořenit dle chuti,
připravit upečením v troubě na troše zeleniny, bez tuku
• 37 g Rýţe natural, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje, rýţi je moţné trochu „zakapat“ sójovou omáčkou
Večeře I
I.:
• 180 g Mrkev čerstvá
6.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 45 g Musli ovocné Nepraţené !!
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuku je moţné pouţít i klasické mléko (musli je m
oţné v mléce lehce povařit a
vyrobit ovesnou kaši)
Dopolední svačina:
• 1 ks Jablko, 1 malý kus
• 1 ks Kiwi Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 100 g Hovězí kýta nebo svíčková Velmi libová nejlépe uvařit, moţno přidat 2 lţičky ho
řčice
• 230 g Brambory, Uvařit ve slupce
• 200 g Čerstvá zelenina, Můţe být i dušená
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot, Moţno natřít trochou nízkotučné Lučiny
• 150 ml Kefír nízkotučný, C
ca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 80 g Tofu natural
• 25 g Tvrdý sýr 10% 20% tuků v sušině
• 30 g Šunka drůbeţí 92
–
96% masa
• 100 g Chléb hrubozrnný „Fitness“ Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g Čerstvá zelenina
• Tofu, šunku a sýr nakrájet na kostičky, smíchat s čerstvou zeleninou připravit jako salát přidat dresink z bylinek,
balsamico octa a 1 lţičky olivového oleje
Večeře II.:
• 90 g Ananas čerstvý
7.den, :
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová
šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík celozrnný 1 ks = 60 g
40 g Mozzarella
1 ks Rajče
Moţno připravit jako caprese
DOPOLEDNÍ SVAČINA
120 g Hroznové víno
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
Moţno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
70 g Kuřecí prsa Připravit na grilu s oblíbeným kořením
43 g Rýţe dlouhozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu
–
nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Celozrnné sušenky
z ovesných vloček
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
170 g Maso z bílků (šmakoun) Upravuje se jako kuřecí prsa
38 g Pohanka celozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu
–
nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského o
livového oleje
VEČEŘE II
200 g Paprika červená, masitá
–
sladká
8.den,:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
50 ml Jogurtové mléko Probiotická kultura vypít společně s tekutinami
1 plátek Celozrnný
chléb 1 plátek = cca 50 g
namazat ½ lţičky másla + 1 lţičkou dţemu s vysokým podílem ovoce
DOPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Grep růţový Malý ks
150 ml Jogurt bílý nízkotučný Cca 1,5% tuků
Moţno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
80 g Tuňák konzervovaný v solném nál
evu Neboli ve vlastní šťávě, mnoţství masa je uvedeno v okapaném stavu
50 g Těstoviny semolinové Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
10 g Tvrdý sýr nízkotučný 10% 20% tuků v sušině
Těstoviny smíchat s okapaným tuňákem, strouhaným sýrem, jedno
u rovnou lţící kečupu (spíše dia) a 2 lţičkami
olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
150 ml Jogurtové mléko neochucené Cca 1,5% tuků
Moţno sníst odděleně během odpoledne
VEČEŘE
150 g Tvaroh nízkotučný (cca 1% tuků) Do
tvarohu je moţno přidat paţitku, papriku, česnek, pepř, či jiné oblíbené koření
a připravit jako pomazánku
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Kiwi
9.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocn
á, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Cornspitz 1 ks % 60 g
60 g Tvaroh nízkotučný Přidat sladkou papriku a lţičku nízkotučné lučiny, dochutit dle potřeby oblíbeným kořením
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody čerstvé Menší kus
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
nebo
Moţno sníst odděleně během dopoledne vytvořit „jahody se smetanou“
OBĚD
100 g Tuňák ve vodném nálepu Mnoţství čistého masa bez nálevu
45 g Těstoviny celozrnné Mnoţství v su
chém stavu při vaření těstoviny nerozvařit
Těstoviny smíchat s tuňákem a dušenou zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice) a přidat 2 lţičky olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Knackebrot Lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
50 g Šunka drůbeţí 96% masa
80 g Cottage Max 4 % tuků, moţno ochutit paţitkou, petrţelkou,
65 g Celozrnný chléb slunečnicový
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE
II
150 g Červená paprika masitá
10.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepraţené
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ
SVAČINA
250 g Meloun vodní Prostě ten červený uvnitř
OBĚD
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez pouţití tuků
230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
Do zeleniny přidat 2 lţičky
panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
170 g Šmakoun, Připrav
it na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez pouţití tuků
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Jablko 1 menší kus
11.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný, Lehce opéct v toasteru
30 g Cottage Max.4% tuků
20 g Šunka drůbeţí 96% masa
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
D
OPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Hroznové víno
125 ml Jogurt bílý, sójový
OBĚD
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině
40 g Tofu natural
Dle chuti, Zelenina čerstvá
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné
Připravit jako velký zeleninový salát, p
řidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
200 ml Acidofilní mléko Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Krůtí prsa, Nakrájet na kostičky, připravit na teflonu společně s cibulkou, nakrájenými čerstvými rajča
ty, kouskem
papriky a oblíbeným kořením
40 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
Trochu, Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
100 g Ananas čerstvý
12.den:
S
NÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík, celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g
60 g Mozzarella, Pokud moţno nízkotučná
Optimálně přidat rajče
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
OBĚD
70 g Fazole bílé, Den
předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit
oblíbeným kořením.
1 plátek, Slunečnicový chléb
Do fazolí přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks =
25 g
200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţ
ičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Mrkev
13.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou
40 g Šunka drůbeţí, 96% masa
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Jablka
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
80 g Losos filet, Připravený na grilu
200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce
100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mí
rného změknutí
Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku
44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v s
uchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g Pomeranč
14.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Mu
sli ovocné, nepraţené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi, 1 menší kus
120 Mandarinka, 1 velký kus
OBĚD
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Rýţe celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, p
řed uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,
5% tuků
VEČEŘE
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný, Max 2% tuků
25 g Tvrdý sýr 10% tuků , (20% tuků v sušině) sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku moţno
přidat česnek, cibuli,
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny p
řidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá
15.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
100 g Chléb hrubozrnný Fitness, Lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
3
0 g Tvrdý sýr 10% ( 20% tuků v sušině)
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Jablka
130 g Mrkev, Připavit jako strouhaný jablečno
–
mrkvový salát
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
90 g Tuňák konzervovaný ve vodě,
Mnoţství okapaného masa
50 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství v suchém stavu před uvařením nerozvařit
1 pol. Lţíce Kečup jemný, Vše smíchat dohromady
Špetka, Sýr tvrdý 10% strouhaný, Sýrem lehce posypat těstoviny s tuňákem
200 g Zelenina syrová
Do zeleniny
přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Hovězí zadní, Vařené
30 g Rýţe celozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
!!
200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Mango
16.den:
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
40 g Ovesné musli sušenky
150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody
OBĚD
170 g Šmakoun, Připravit na grilu jako kuřecí prsa bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Pohanka celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina
čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Knackebrot, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
120 g Treska filety bez kůţe, Upéct na alobal
u se 2 lţícemi odkapaného sterilovaného celeru (rybu poloţit na celer)
180 g Brambory rané, Uvařit ve slupce, nerozvařit
jana odpovídá:
28 listopadu, 2013 v 12.56
Smazan je protoze vsem majitelum webu vyhrozuje pravnik Havlicka. Protoze tim podle nej prichazi Havlicek o penize za poradenstvi. Je to cele kseft.
17 července, 2012 v 10.14
dobry den potřebovala bych poslat jidelniček na 60 dni děkuji moc
25 července, 2012 v 11.04
DOBRÝ DEN,TAKY BYCH POTŘEBOVALA POSLAT JÍDELNÍČEK NA 60 DNÍ.DĚKUJI
30 července, 2012 v 23.47
Dobrý den, prosím o zaslání 60 denního jídelníčku P. Havlíčka. Děkuji
22 srpna, 2012 v 13.05
Jediné, co jsem našla…z jednoho článku s P. Havlíčkem – spíše takové zásady zdravé stravy, 60 denní jídleníček se bohužel jak vidím nepodařilo zatím nikomu najít.. nechápu, proč je odevšud smazán…
SNÍDANĚ
* ještě před jídlem ranní tekutiny (čerstvá ovocná/zeleninovo-ovocná šťáva ředěná vodou), vlažný čaj (ovocný, zelený, bylinkový) (200-300 ml)
* sacharidové jídlo: celozrnné pečivo s obsahem vlákniny více než 6 %, například vícezrnný, pohankový, špaldový chléb, knackebrot, žitné pečivo; cereálie (müsli, obilná kaše, pohanka,…)
* zakysaný či nezakysaný výrobek: jogurty nebo acidofilní mléka z kravského, kozího i ovčího mléka, mléko (jakékoli) (180-200 ml)
* másla a sýry (měkké roztíratelné), nikoli však tavené
SVAČINA
* ovoce (jahody, meloun žlutý a vodní – 280-310 g; angrešt, grep, mandarinka, papája, pomeranč – 200-230 g; ananas, borůvky, broskev, hruška, jablko, kiwi, maliny, meruňka, nektarinka, rybíz bílý a červený, švestky, blumy, třešně, višně – 150-180 g; fíky, hroznové víno bílé i červené, mango, rybíz černý, ryngle – 110-130 g; banán – 90-110 g)
* sacharidové jídlo (viz možnosti sacharidového jídla u snídaně, jen v cca o polovinu menším množství), müsli tyčinka bez polevy
* je-li třeba, pak máslo a sýry
OBĚD
* bílkovinné jídlo: masa (červené – hovězí zadní a svíčková, vepřová kýta a panenka, jehněčí, telecí; bílé – kuře, krůta, králík,… vše co nejvíce libové) a šunky (podíl svaloviny min. 85 %), ryby a mořské plody (nejlépe čerstvé či chlazené), sýry (do 40 % tuků), sója a tofu, vejce a vaječné výrobky
* sacharidové jídlo: pečivo (možnosti viz snídaně), vařené přílohy (brambory, bramborová kaše, těstoviny,… – 210-240 g), pohanka, rýže, polenta (170-190 g po uvaření), luštěniny
SVAČINA
* sacharidové jídlo: pečivo, cereálie, sladké pečivo a tyčinky
* másla a sýry: máslo (z kravského i kozího mléka), margarín (max. obsah tuků 40-50 %), měkký roztíratelný sýr (lučina, žervé,…) – ale nikoli tavené sýry
VEČEŘE
* bílkovinné jídlo: masa (červené – hovězí zadní a svíčková, vepřová kýta a panenka, jehněčí, telecí; bílé – kuře, krůta, králík,… vše co nejvíce libové) a šunky (podíl svaloviny min. 85 %), ryby a mořské plody (nejlépe čerstvé či chlazené; připouští se mořské i sladkovodní, ale bez kůže), sýry (do 40 % tuků), sója (sojové boby i maso) a tofu, vejce a vaječné výrobky
* sacharidová jídla: pečivo (méně než u snídaně), vařené přílohy, luštěniny (viz varianty oběda)
2. VEČEŘE
* ovoce
– jahody, mrkev, meloun žlutý, meloun vodní (160-190 g)
– angrešt, grep, mandarinka, papája, pomeranč (110-140 g)
– ananas (cca jedno kolečko), borůvky, broskev, hruška, jablko, kiwi, maliny, meruňka, nektarinka, rybíz bílý a červený, švestky, blumy, třešně, višně (80-110 g)
– fíky, hroznové víno bílé i červené, mango, rybíz černý, ryngle (60-80 g)
– banán (50-60 g)
Petr Havlíček doporučuje běžcům: „Vycházíme hlavně z individuálních potřeb. Nemohu říct nějakou všeobecnou zásadu. Prostě to, co už všichni stejně vědí, jíst co nejzdravěji. Hlavní je, aby byl příjem krytý výdejem, aby byly v potravinách zastoupené živiny a hodně bílkoviny. Když sportujete, máte vyšší spotřebu právě bílkovin než ostatní lidé.“
Monika si pročítá svůj „Fitness Report“
Osm P SPRÁVNÉ VÝŽIVY
1. PITÍ: dostatečné množství tekutin je naprostý základ, proto v pravidelných intervalech pijte.
2. PRAVIDELNOST: snažte se jíst v pravidelných intervalech, cca každé 3 hodiny
3. PRIORITA: i váš organismus je má. Buď energii vyrábí, nebo uskladňuje. Umožněte mu to tím, že budete jíst v klidu – alespoň tři hlavní jídla. S velkým jídlem nespěchejte, hodně jej kousejte.
4. PŘIROZENOST: vybírejte si přirozená jídla bez obsahu konzervantů, umělých barviv a příchutí, sladidel, okyselovadel a dusitanových solí (v uzeninách). Jídla a potraviny konzumujte v co nejpřirozenějším stavu, a by zůstalo zachováno maximum z jejich původní nutriční hodnoty.
5. PRVNÍ JÍDLO: zásadně nevynechávejte snídani. Její absence prokazatelně vede k poklesu výkonnosti organismu a nárůstu váhy.
6. POCHUTINY: není problém si občas „vsunout“ do schématu nějakou pochutinu, dokud budete žít aktivně a množství tuků v těle bude optimální.
7. PŘEVRAT: jedenkrát týdně si udělejte den, kdy sníte vše, co chcete, v množství, jakém chcete.
8. POHYB: měl by být přirozenou součástí našeho denního režimu.
14 května, 2013 v 19.11
Já ten jídelníček mám, akorát nevím jak ho sem vložit 🙁
3 června, 2013 v 20.54
Normálně ho sem nakopíruj do toho okénka nebo pokud jsi na FB tohohle webu tak ho vlož tam. Předem díky.
29 července, 2013 v 17.34
60 dní
–
Jsme to co jíme
–
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
chuť a vůle
POSTUP PŘÍPRAVY
1.den:
Snídaně:
• 100ml, Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 65 g, Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce p
otřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g
• 40 g Drubeţí šunka, 92
–
96% masa
• Moţnost přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 200 g, Pomeranč
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 120 g, Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků ), Moţnost ochutit oblíbeným kořením
• 5 plátků Knackebrot
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 35 g, Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
Večeře:
• 90 g, Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
• 37 g, Rýţe natural, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivov
ého oleje
Večeře II.:
• 180 g. Mrkev čerstvá
2.den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot
• 60 g, Tvarohový sýr cottage, 4
–
5% tuků
• Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopole
dní svačina:
• 90 g, banán (1 malý kus)
• 150 ml, Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 80 g, Losos
–
filet bez kůţe, Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu bez tuků
• 230 g, Brambory, Uvařit ve slup
ce
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat jednu lţičku panenského oleje
Odpolední svačina:
• 30 g, Musli sušenky
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 180 g, Tofu natural, Nakrájet na kostič
ky, smíchat s krájenou zeleninou
• 100 g, Chléb hrubozrnný
–
„Fitness“, Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g, Čerstvá zelenina
Večeře II.:
• 130 g, Grep růţový, Zbytek grepu zabalte do potravinové folie, uloţte do chladné zóny v lednici a snězt
e další den ke
svačině
3.den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 2 plátky, Toastový chléb
–
hrubozrnný
• 15 g, Sýr tvrdý, (10% tuků), Tj. cca 20% tuků v sušině
• 20 g, Drůbeţí šunka, 92
–
96% masa
• Moţnost připravit jako toast a přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 210 g, Grep růţový, Zbytek z předchozího večera
• 150 ml, Mléko acidofilní, neochucené, Cca 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 70 g, Kuřecí prsa,
Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu, bez tuků
• 43 g, Rýţe dlouhozrnná
–
basmati, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského leje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot,
lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem
–
cca 7g
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, CCa 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 130 g, Tuňák, konzervovaný v solném roztoku, (tj. ve vlastní šťávě), Mnoţství okapaného masa
• 44 g, T
ěstoviny celozrnné, Mnoţství před uvařením
–
připravit al ́dente
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje
Večeře II.:
• 125 g, Pomeranč
4. den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve pro
spěch vody
• 1 ks, Rohlík vícezrnný, celozrnný
–
cornspitz, 1 ks= 60 g
• 60 g, Sýr tvarohový
–
cottage, 4
–
5% tuků
• Moţnost přidat trochu čerstvé zaleniny
Dopolední svačina
• 160 g, jablko
• 150 ml, Jogurt nízkotučný
–
neochucený, Cca 1,5% tuků
• Mo
ţnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 135g, Masová náhraţka z vaječných bílků, Obchodní značka „Šmakoun“
–
upravuje se jako kuřecí prsa
–
bez tuků
• 43 g, Rýţe dlouhorznná
–
basmati, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje
Odpolední svačina:
• 1 ks, Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g
• 200 ml, Jogurtové mléko
–
neochucené, Cca 1,5% tuků
• Moţnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 120 g, Treska
–
filet bez kůţe, Okořen
it dle chuti, připravit upečením na zelenině
• 180 g, Brambory, Uvařit ve slupce, nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského oleje
Večeře II.
• 180 g, Mrkev čerstvá
5.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
ze
leninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot, Lehce potřít nízkotučným (10%), smetanovým sýrem cca 10 g
• 20 g Drůbeţí šunka 92
–
96% masa
• ½ Vajíčko vařené na tvrdo, Druhou půlku si nechejte k obědu
• Moţno přidat trochu čers
tvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 1 ks Banán, Menší kus
• 150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 75 g Čočka, Mnoţství v suchém stavu při vaření čočku nerozvařit
• ½ Vajíčko uvařené natvrdo, Druhá
polovina od snídaně
• Do uvařené čočky přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 2,5 plátku Pufovaný chléb, vícezrnný, Obsah vlákniny cca 10%
• 150 ml Jogurt bílý, Cca 3% tuků
Večeře:
• 100 g Pangasius
–
filety Okořenit dle chuti,
připravit upečením v troubě na troše zeleniny, bez tuku
• 37 g Rýţe natural, Mnoţství před uvařením
–
nerozvařit
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje, rýţi je moţné trochu „zakapat“ sójovou omáčkou
Večeře I
I.:
• 180 g Mrkev čerstvá
6.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 45 g Musli ovocné Nepraţené !!
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuku je moţné pouţít i klasické mléko (musli je m
oţné v mléce lehce povařit a
vyrobit ovesnou kaši)
Dopolední svačina:
• 1 ks Jablko, 1 malý kus
• 1 ks Kiwi Cca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 100 g Hovězí kýta nebo svíčková Velmi libová nejlépe uvařit, moţno přidat 2 lţičky ho
řčice
• 230 g Brambory, Uvařit ve slupce
• 200 g Čerstvá zelenina, Můţe být i dušená
• Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot, Moţno natřít trochou nízkotučné Lučiny
• 150 ml Kefír nízkotučný, C
ca 1,5% tuků
• Moţno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 80 g Tofu natural
• 25 g Tvrdý sýr 10% 20% tuků v sušině
• 30 g Šunka drůbeţí 92
–
96% masa
• 100 g Chléb hrubozrnný „Fitness“ Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g Čerstvá zelenina
• Tofu, šunku a sýr nakrájet na kostičky, smíchat s čerstvou zeleninou připravit jako salát přidat dresink z bylinek,
balsamico octa a 1 lţičky olivového oleje
Večeře II.:
• 90 g Ananas čerstvý
7.den, :
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová
šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík celozrnný 1 ks = 60 g
40 g Mozzarella
1 ks Rajče
Moţno připravit jako caprese
DOPOLEDNÍ SVAČINA
120 g Hroznové víno
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
Moţno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
70 g Kuřecí prsa Připravit na grilu s oblíbeným kořením
43 g Rýţe dlouhozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu
–
nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Celozrnné sušenky
z ovesných vloček
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
170 g Maso z bílků (šmakoun) Upravuje se jako kuřecí prsa
38 g Pohanka celozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu
–
nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského o
livového oleje
VEČEŘE II
200 g Paprika červená, masitá
–
sladká
8.den,:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
50 ml Jogurtové mléko Probiotická kultura vypít společně s tekutinami
1 plátek Celozrnný
chléb 1 plátek = cca 50 g
namazat ½ lţičky másla + 1 lţičkou dţemu s vysokým podílem ovoce
DOPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Grep růţový Malý ks
150 ml Jogurt bílý nízkotučný Cca 1,5% tuků
Moţno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
80 g Tuňák konzervovaný v solném nál
evu Neboli ve vlastní šťávě, mnoţství masa je uvedeno v okapaném stavu
50 g Těstoviny semolinové Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
10 g Tvrdý sýr nízkotučný 10% 20% tuků v sušině
Těstoviny smíchat s okapaným tuňákem, strouhaným sýrem, jedno
u rovnou lţící kečupu (spíše dia) a 2 lţičkami
olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
150 ml Jogurtové mléko neochucené Cca 1,5% tuků
Moţno sníst odděleně během odpoledne
VEČEŘE
150 g Tvaroh nízkotučný (cca 1% tuků) Do
tvarohu je moţno přidat paţitku, papriku, česnek, pepř, či jiné oblíbené koření
a připravit jako pomazánku
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Kiwi
9.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocn
á, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Cornspitz 1 ks % 60 g
60 g Tvaroh nízkotučný Přidat sladkou papriku a lţičku nízkotučné lučiny, dochutit dle potřeby oblíbeným kořením
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody čerstvé Menší kus
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
nebo
Moţno sníst odděleně během dopoledne vytvořit „jahody se smetanou“
OBĚD
100 g Tuňák ve vodném nálepu Mnoţství čistého masa bez nálevu
45 g Těstoviny celozrnné Mnoţství v su
chém stavu při vaření těstoviny nerozvařit
Těstoviny smíchat s tuňákem a dušenou zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice) a přidat 2 lţičky olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Knackebrot Lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
50 g Šunka drůbeţí 96% masa
80 g Cottage Max 4 % tuků, moţno ochutit paţitkou, petrţelkou,
65 g Celozrnný chléb slunečnicový
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE
II
150 g Červená paprika masitá
10.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepraţené
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ
SVAČINA
250 g Meloun vodní Prostě ten červený uvnitř
OBĚD
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez pouţití tuků
230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
Do zeleniny přidat 2 lţičky
panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků
Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
170 g Šmakoun, Připrav
it na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez pouţití tuků
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Jablko 1 menší kus
11.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný, Lehce opéct v toasteru
30 g Cottage Max.4% tuků
20 g Šunka drůbeţí 96% masa
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
D
OPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Hroznové víno
125 ml Jogurt bílý, sójový
OBĚD
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině
40 g Tofu natural
Dle chuti, Zelenina čerstvá
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné
Připravit jako velký zeleninový salát, p
řidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
200 ml Acidofilní mléko Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Krůtí prsa, Nakrájet na kostičky, připravit na teflonu společně s cibulkou, nakrájenými čerstvými rajča
ty, kouskem
papriky a oblíbeným kořením
40 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
Trochu, Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
100 g Ananas čerstvý
12.den:
S
NÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík, celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g
60 g Mozzarella, Pokud moţno nízkotučná
Optimálně přidat rajče
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
OBĚD
70 g Fazole bílé, Den
předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit
oblíbeným kořením.
1 plátek, Slunečnicový chléb
Do fazolí přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks =
25 g
200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţ
ičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Mrkev
13.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou
40 g Šunka drůbeţí, 96% masa
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Jablka
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
80 g Losos filet, Připravený na grilu
200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce
100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mí
rného změknutí
Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku
44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v s
uchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g Pomeranč
14.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Mu
sli ovocné, nepraţené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi, 1 menší kus
120 Mandarinka, 1 velký kus
OBĚD
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Rýţe celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, p
řed uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,
5% tuků
VEČEŘE
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný, Max 2% tuků
25 g Tvrdý sýr 10% tuků , (20% tuků v sušině) sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku moţno
přidat česnek, cibuli,
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny p
řidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá
15.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
100 g Chléb hrubozrnný Fitness, Lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
3
0 g Tvrdý sýr 10% ( 20% tuků v sušině)
Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Jablka
130 g Mrkev, Připavit jako strouhaný jablečno
–
mrkvový salát
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
90 g Tuňák konzervovaný ve vodě,
Mnoţství okapaného masa
50 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství v suchém stavu před uvařením nerozvařit
1 pol. Lţíce Kečup jemný, Vše smíchat dohromady
Špetka, Sýr tvrdý 10% strouhaný, Sýrem lehce posypat těstoviny s tuňákem
200 g Zelenina syrová
Do zeleniny
přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Hovězí zadní, Vařené
30 g Rýţe celozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
!!
200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák
Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Mango
16.den:
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno
–
zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
40 g Ovesné musli sušenky
150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody
OBĚD
170 g Šmakoun, Připravit na grilu jako kuřecí prsa bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Pohanka celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina
čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Knackebrot, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
120 g Treska filety bez kůţe, Upéct na alobal
u se 2 lţícemi odkapaného sterilovaného celeru (rybu poloţit na celer)
180 g Brambory rané, Uvařit ve slupce, nerozvařit
28 listopadu, 2013 v 12.56
Smazan je protoze vsem majitelum webu vyhrozuje pravnik Havlicka. Protoze tim podle nej prichazi Havlicek o penize za poradenstvi. Je to cele kseft.
30 srpna, 2014 v 18.49
Zabývá se i ketodiet?
30 října, 2015 v 8.29
funguje vám dieta Petra Havlíčka?