60 denní jídelníček Petra Havlíčka

Nemáte někdo jeho jídelníček. Předem dík tomu kdo ho sem dá.

Ála

Odpovědi ostatních uživatelů

  1. jana odpovídá:

    dobry den potřebovala bych poslat jidelniček na 60 dni děkuji moc

  2. ANNA odpovídá:

    DOBRÝ DEN,TAKY BYCH POTŘEBOVALA POSLAT JÍDELNÍČEK NA 60 DNÍ.DĚKUJI

  3. marta odpovídá:

    Dobrý den, prosím o zaslání 60 denního jídelníčku P. Havlíčka. Děkuji

  4. Petra odpovídá:

    Jediné, co jsem našla…z jednoho článku s P. Havlíčkem – spíše takové zásady zdravé stravy, 60 denní jídleníček se bohužel jak vidím nepodařilo zatím nikomu najít.. nechápu, proč je odevšud smazán…

    SNÍDANĚ
    * ještě před jídlem ranní tekutiny (čerstvá ovocná/zeleninovo-ovocná šťáva ředěná vodou), vlažný čaj (ovocný, zelený, bylinkový) (200-300 ml)
    * sacharidové jídlo: celozrnné pečivo s obsahem vlákniny více než 6 %, například vícezrnný, pohankový, špaldový chléb, knackebrot, žitné pečivo; cereálie (müsli, obilná kaše, pohanka,…)
    * zakysaný či nezakysaný výrobek: jogurty nebo acidofilní mléka z kravského, kozího i ovčího mléka, mléko (jakékoli) (180-200 ml)
    * másla a sýry (měkké roztíratelné), nikoli však tavené

    SVAČINA
    * ovoce (jahody, meloun žlutý a vodní – 280-310 g; angrešt, grep, mandarinka, papája, pomeranč – 200-230 g; ananas, borůvky, broskev, hruška, jablko, kiwi, maliny, meruňka, nektarinka, rybíz bílý a červený, švestky, blumy, třešně, višně – 150-180 g; fíky, hroznové víno bílé i červené, mango, rybíz černý, ryngle – 110-130 g; banán – 90-110 g)
    * sacharidové jídlo (viz možnosti sacharidového jídla u snídaně, jen v cca o polovinu menším množství), müsli tyčinka bez polevy
    * je-li třeba, pak máslo a sýry

    OBĚD
    * bílkovinné jídlo: masa (červené – hovězí zadní a svíčková, vepřová kýta a panenka, jehněčí, telecí; bílé – kuře, krůta, králík,… vše co nejvíce libové) a šunky (podíl svaloviny min. 85 %), ryby a mořské plody (nejlépe čerstvé či chlazené), sýry (do 40 % tuků), sója a tofu, vejce a vaječné výrobky
    * sacharidové jídlo: pečivo (možnosti viz snídaně), vařené přílohy (brambory, bramborová kaše, těstoviny,… – 210-240 g), pohanka, rýže, polenta (170-190 g po uvaření), luštěniny

    SVAČINA
    * sacharidové jídlo: pečivo, cereálie, sladké pečivo a tyčinky
    * másla a sýry: máslo (z kravského i kozího mléka), margarín (max. obsah tuků 40-50 %), měkký roztíratelný sýr (lučina, žervé,…) – ale nikoli tavené sýry

    VEČEŘE
    * bílkovinné jídlo: masa (červené – hovězí zadní a svíčková, vepřová kýta a panenka, jehněčí, telecí; bílé – kuře, krůta, králík,… vše co nejvíce libové) a šunky (podíl svaloviny min. 85 %), ryby a mořské plody (nejlépe čerstvé či chlazené; připouští se mořské i sladkovodní, ale bez kůže), sýry (do 40 % tuků), sója (sojové boby i maso) a tofu, vejce a vaječné výrobky
    * sacharidová jídla: pečivo (méně než u snídaně), vařené přílohy, luštěniny (viz varianty oběda)

    2. VEČEŘE
    * ovoce
    – jahody, mrkev, meloun žlutý, meloun vodní (160-190 g)
    – angrešt, grep, mandarinka, papája, pomeranč (110-140 g)
    – ananas (cca jedno kolečko), borůvky, broskev, hruška, jablko, kiwi, maliny, meruňka, nektarinka, rybíz bílý a červený, švestky, blumy, třešně, višně (80-110 g)
    – fíky, hroznové víno bílé i červené, mango, rybíz černý, ryngle (60-80 g)
    – banán (50-60 g)

    Petr Havlíček doporučuje běžcům: „Vycházíme hlavně z individuálních potřeb. Nemohu říct nějakou všeobecnou zásadu. Prostě to, co už všichni stejně vědí, jíst co nejzdravěji. Hlavní je, aby byl příjem krytý výdejem, aby byly v potravinách zastoupené živiny a hodně bílkoviny. Když sportujete, máte vyšší spotřebu právě bílkovin než ostatní lidé.“

    Monika si pročítá svůj „Fitness Report“

    Osm P SPRÁVNÉ VÝŽIVY

    1. PITÍ: dostatečné množství tekutin je naprostý základ, proto v pravidelných intervalech pijte.
    2. PRAVIDELNOST: snažte se jíst v pravidelných intervalech, cca každé 3 hodiny
    3. PRIORITA: i váš organismus je má. Buď energii vyrábí, nebo uskladňuje. Umožněte mu to tím, že budete jíst v klidu – alespoň tři hlavní jídla. S velkým jídlem nespěchejte, hodně jej kousejte.
    4. PŘIROZENOST: vybírejte si přirozená jídla bez obsahu konzervantů, umělých barviv a příchutí, sladidel, okyselovadel a dusitanových solí (v uzeninách). Jídla a potraviny konzumujte v co nejpřirozenějším stavu, a by zůstalo zachováno maximum z jejich původní nutriční hodnoty.
    5. PRVNÍ JÍDLO: zásadně nevynechávejte snídani. Její absence prokazatelně vede k poklesu výkonnosti organismu a nárůstu váhy.
    6. POCHUTINY: není problém si občas „vsunout“ do schématu nějakou pochutinu, dokud budete žít aktivně a množství tuků v těle bude optimální.
    7. PŘEVRAT: jedenkrát týdně si udělejte den, kdy sníte vše, co chcete, v množství, jakém chcete.
    8. POHYB: měl by být přirozenou součástí našeho denního režimu.

  5. helena odpovídá:

    Já ten jídelníček mám, akorát nevím jak ho sem vložit 🙁

  6. Jana odpovídá:

    Normálně ho sem nakopíruj do toho okénka nebo pokud jsi na FB tohohle webu tak ho vlož tam. Předem díky.

  7. mili odpovídá:

    60 dní

    Jsme to co jíme

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY
    chuť a vůle
    POSTUP PŘÍPRAVY
    1.den:
    Snídaně:
    • 100ml, Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    • 65 g, Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce p
    otřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g
    • 40 g Drubeţí šunka, 92

    96% masa
    • Moţnost přidat trochu čerstvé zeleniny
    Dopolední svačina:
    • 200 g, Pomeranč
    • 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
    • Moţnost sníst odděleně během dopoledne
    Oběd:
    • 120 g, Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků ), Moţnost ochutit oblíbeným kořením
    • 5 plátků Knackebrot
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    Odpolední svačina:
    • 35 g, Musli ovocné, nepraţené, bez přídavku cukru
    • 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
    Večeře:
    • 90 g, Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
    • 37 g, Rýţe natural, Mnoţství před uvařením

    nerozvařit
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivov
    ého oleje
    Večeře II.:
    • 180 g. Mrkev čerstvá
    2.den:
    Snídaně:
    • 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    • 4 plátky Knackebrot
    • 60 g, Tvarohový sýr cottage, 4

    5% tuků
    • Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
    Dopole
    dní svačina:
    • 90 g, banán (1 malý kus)
    • 150 ml, Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
    • Moţno sníst odděleně během dopoledne
    Oběd:
    • 80 g, Losos

    filet bez kůţe, Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu bez tuků
    • 230 g, Brambory, Uvařit ve slup
    ce
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat jednu lţičku panenského oleje
    Odpolední svačina:
    • 30 g, Musli sušenky
    • 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
    • Moţno sníst odděleně během odpoledne
    Večeře:
    • 180 g, Tofu natural, Nakrájet na kostič
    ky, smíchat s krájenou zeleninou
    • 100 g, Chléb hrubozrnný

    „Fitness“, Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    Večeře II.:
    • 130 g, Grep růţový, Zbytek grepu zabalte do potravinové folie, uloţte do chladné zóny v lednici a snězt
    e další den ke
    svačině
    3.den:
    Snídaně:
    • 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    • 2 plátky, Toastový chléb

    hrubozrnný
    • 15 g, Sýr tvrdý, (10% tuků), Tj. cca 20% tuků v sušině
    • 20 g, Drůbeţí šunka, 92

    96% masa
    • Moţnost připravit jako toast a přidat trochu čerstvé zeleniny
    Dopolední svačina:
    • 210 g, Grep růţový, Zbytek z předchozího večera
    • 150 ml, Mléko acidofilní, neochucené, Cca 1,5% tuků
    • Moţnost sníst odděleně během dopoledne
    Oběd:
    • 70 g, Kuřecí prsa,
    Moţnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu, bez tuků
    • 43 g, Rýţe dlouhozrnná

    basmati, Mnoţství před uvařením

    nerozvařit!!
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského leje
    Odpolední svačina:
    • 3 plátky Knackebrot,
    lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem

    cca 7g
    • 150 ml, Jogurt nízkotučný, CCa 1,5% tuků
    • Moţnost sníst odděleně během odpoledne
    Večeře:
    • 130 g, Tuňák, konzervovaný v solném roztoku, (tj. ve vlastní šťávě), Mnoţství okapaného masa
    • 44 g, T
    ěstoviny celozrnné, Mnoţství před uvařením

    připravit al ́dente
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje
    Večeře II.:
    • 125 g, Pomeranč
    4. den:
    Snídaně:
    • 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve pro
    spěch vody
    • 1 ks, Rohlík vícezrnný, celozrnný

    cornspitz, 1 ks= 60 g
    • 60 g, Sýr tvarohový

    cottage, 4

    5% tuků
    • Moţnost přidat trochu čerstvé zaleniny
    Dopolední svačina
    • 160 g, jablko
    • 150 ml, Jogurt nízkotučný

    neochucený, Cca 1,5% tuků
    • Mo
    ţnost sníst odděleně během dopoledne
    Oběd:
    • 135g, Masová náhraţka z vaječných bílků, Obchodní značka „Šmakoun“

    upravuje se jako kuřecí prsa

    bez tuků
    • 43 g, Rýţe dlouhorznná

    basmati, Mnoţství před uvařením

    nerozvařit!!
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského oleje
    Odpolední svačina:
    • 1 ks, Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g
    • 200 ml, Jogurtové mléko

    neochucené, Cca 1,5% tuků
    • Moţnost sníst odděleně během odpoledne
    Večeře:
    • 120 g, Treska

    filet bez kůţe, Okořen
    it dle chuti, připravit upečením na zelenině
    • 180 g, Brambory, Uvařit ve slupce, nerozvařit
    • 200 g, Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského oleje
    Večeře II.
    • 180 g, Mrkev čerstvá
    5.den:
    Snídaně:
    • 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    ze
    leninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    • 4 plátky Knackebrot, Lehce potřít nízkotučným (10%), smetanovým sýrem cca 10 g
    • 20 g Drůbeţí šunka 92

    96% masa
    • ½ Vajíčko vařené na tvrdo, Druhou půlku si nechejte k obědu
    • Moţno přidat trochu čers
    tvé zeleniny
    Dopolední svačina:
    • 1 ks Banán, Menší kus
    • 150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, Cca 1,5% tuků
    • Moţno sníst odděleně během dopoledne
    Oběd:
    • 75 g Čočka, Mnoţství v suchém stavu při vaření čočku nerozvařit
    • ½ Vajíčko uvařené natvrdo, Druhá
    polovina od snídaně
    • Do uvařené čočky přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    Odpolední svačina:
    • 2,5 plátku Pufovaný chléb, vícezrnný, Obsah vlákniny cca 10%
    • 150 ml Jogurt bílý, Cca 3% tuků
    Večeře:
    • 100 g Pangasius

    filety Okořenit dle chuti,
    připravit upečením v troubě na troše zeleniny, bez tuku
    • 37 g Rýţe natural, Mnoţství před uvařením

    nerozvařit
    • 200 g Čerstvá zelenina
    • Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje, rýţi je moţné trochu „zakapat“ sójovou omáčkou
    Večeře I
    I.:
    • 180 g Mrkev čerstvá
    6.den:
    Snídaně:
    • 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    • 45 g Musli ovocné Nepraţené !!
    • 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuku je moţné pouţít i klasické mléko (musli je m
    oţné v mléce lehce povařit a
    vyrobit ovesnou kaši)
    Dopolední svačina:
    • 1 ks Jablko, 1 malý kus
    • 1 ks Kiwi Cca 1,5% tuků
    • Moţno sníst odděleně během dopoledne
    Oběd:
    • 100 g Hovězí kýta nebo svíčková Velmi libová nejlépe uvařit, moţno přidat 2 lţičky ho
    řčice
    • 230 g Brambory, Uvařit ve slupce
    • 200 g Čerstvá zelenina, Můţe být i dušená
    • Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    Odpolední svačina:
    • 3 plátky Knackebrot, Moţno natřít trochou nízkotučné Lučiny
    • 150 ml Kefír nízkotučný, C
    ca 1,5% tuků
    • Moţno sníst odděleně během odpoledne
    Večeře:
    • 80 g Tofu natural
    • 25 g Tvrdý sýr 10% 20% tuků v sušině
    • 30 g Šunka drůbeţí 92

    96% masa
    • 100 g Chléb hrubozrnný „Fitness“ Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
    • 200 g Čerstvá zelenina
    • Tofu, šunku a sýr nakrájet na kostičky, smíchat s čerstvou zeleninou připravit jako salát přidat dresink z bylinek,
    balsamico octa a 1 lţičky olivového oleje
    Večeře II.:
    • 90 g Ananas čerstvý
    7.den, :
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová
    šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    1 ks Rohlík celozrnný 1 ks = 60 g
    40 g Mozzarella
    1 ks Rajče
    Moţno připravit jako caprese

    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    120 g Hroznové víno
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
    Moţno sníst odděleně během dopoledne
    OBĚD
    70 g Kuřecí prsa Připravit na grilu s oblíbeným kořením
    43 g Rýţe dlouhozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu

    nerozvařit
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    30 g Celozrnné sušenky
    z ovesných vloček
    150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
    VEČEŘE
    170 g Maso z bílků (šmakoun) Upravuje se jako kuřecí prsa
    38 g Pohanka celozrnná Mnoţství před uvařením v suchém stavu

    nerozvařit
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského o
    livového oleje
    VEČEŘE II
    200 g Paprika červená, masitá

    sladká
    8.den,:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    50 ml Jogurtové mléko Probiotická kultura vypít společně s tekutinami
    1 plátek Celozrnný
    chléb 1 plátek = cca 50 g
    namazat ½ lţičky másla + 1 lţičkou dţemu s vysokým podílem ovoce
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    1 ks Grep růţový Malý ks
    150 ml Jogurt bílý nízkotučný Cca 1,5% tuků
    Moţno sníst odděleně během dopoledne
    OBĚD
    80 g Tuňák konzervovaný v solném nál
    evu Neboli ve vlastní šťávě, mnoţství masa je uvedeno v okapaném stavu
    50 g Těstoviny semolinové Mnoţství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
    10 g Tvrdý sýr nízkotučný 10% 20% tuků v sušině
    Těstoviny smíchat s okapaným tuňákem, strouhaným sýrem, jedno
    u rovnou lţící kečupu (spíše dia) a 2 lţičkami
    olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
    150 ml Jogurtové mléko neochucené Cca 1,5% tuků
    Moţno sníst odděleně během odpoledne
    VEČEŘE
    150 g Tvaroh nízkotučný (cca 1% tuků) Do
    tvarohu je moţno přidat paţitku, papriku, česnek, pepř, či jiné oblíbené koření
    a připravit jako pomazánku
    4 plátky Knackebrot
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţičku olivového oleje
    VEČEŘE II
    110 g Kiwi
    9.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocn
    á, ovocno

    zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    1 ks Cornspitz 1 ks % 60 g
    60 g Tvaroh nízkotučný Přidat sladkou papriku a lţičku nízkotučné lučiny, dochutit dle potřeby oblíbeným kořením
    Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    300 g Jahody čerstvé Menší kus
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
    nebo

    Moţno sníst odděleně během dopoledne vytvořit „jahody se smetanou“
    OBĚD
    100 g Tuňák ve vodném nálepu Mnoţství čistého masa bez nálevu
    45 g Těstoviny celozrnné Mnoţství v su
    chém stavu při vaření těstoviny nerozvařit
    Těstoviny smíchat s tuňákem a dušenou zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice) a přidat 2 lţičky olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    3 plátky Knackebrot Lehce potřít nízkotučnou lučinou
    150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
    Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
    VEČEŘE
    50 g Šunka drůbeţí 96% masa
    80 g Cottage Max 4 % tuků, moţno ochutit paţitkou, petrţelkou,
    65 g Celozrnný chléb slunečnicový
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE
    II
    150 g Červená paprika masitá
    10.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepraţené
    150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků
    DOPOLEDNÍ
    SVAČINA
    250 g Meloun vodní Prostě ten červený uvnitř
    OBĚD
    100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez pouţití tuků
    230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit
    200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
    Do zeleniny přidat 2 lţičky
    panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    3 plátky Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
    Moţno lehce potřít nízkotučnou lučinou
    150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků
    Moţno přidat trochu čerstvé zeleniny
    VEČEŘE
    170 g Šmakoun, Připrav
    it na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez pouţití tuků
    36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE II
    110 g Jablko 1 menší kus
    11.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    2 plátky Toastový chléb hrubozrnný, Lehce opéct v toasteru
    30 g Cottage Max.4% tuků
    20 g Šunka drůbeţí 96% masa
    Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
    D
    OPOLEDNÍ SVAČINA
    100 g Hroznové víno
    125 ml Jogurt bílý, sójový
    OBĚD
    ½ ks Vejce, Vařené na tvrdo
    30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině
    40 g Tofu natural
    Dle chuti, Zelenina čerstvá
    80 g Celozrnné pečivo vícezrnné
    Připravit jako velký zeleninový salát, p
    řidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
    200 ml Acidofilní mléko Cca 1,5% tuků
    VEČEŘE
    100 g Krůtí prsa, Nakrájet na kostičky, připravit na teflonu společně s cibulkou, nakrájenými čerstvými rajča
    ty, kouskem
    papriky a oblíbeným kořením
    40 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
    Trochu, Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE II
    100 g Ananas čerstvý
    12.den:
    S
    NÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    1 ks Rohlík, celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g
    60 g Mozzarella, Pokud moţno nízkotučná
    Optimálně přidat rajče
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    150 g Hrušky
    OBĚD
    70 g Fazole bílé, Den
    předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit
    oblíbeným kořením.
    1 plátek, Slunečnicový chléb
    Do fazolí přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks =
    25 g
    200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
    VEČEŘE
    100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
    36 g Rýţe neloupaná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţ
    ičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE II
    200 g Mrkev
    13.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou
    40 g Šunka drůbeţí, 96% masa
    Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    150 g Jablka
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
    OBĚD
    80 g Losos filet, Připravený na grilu
    200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce
    100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mí
    rného změknutí
    Do fazolek přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    30 g Musli sušenky
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků
    VEČEŘE
    100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku
    44 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství je uvedeno v s
    uchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE II
    130 g Pomeranč
    14.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    45 g Mu
    sli ovocné, nepraţené
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    60 g Kiwi, 1 menší kus
    120 Mandarinka, 1 velký kus
    OBĚD
    100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
    45 g Rýţe celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, p
    řed uvařením nerozvařit
    200 g Zelenina čerstvá
    Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
    200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,
    5% tuků
    VEČEŘE
    100 g Tvaroh měkký, nízkotučný, Max 2% tuků
    25 g Tvrdý sýr 10% tuků , (20% tuků v sušině) sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku moţno
    přidat česnek, cibuli,
    4 plátky Knackebrot
    200 g Čerstvá zelenina
    Do zeleniny p
    řidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE II
    150 g Paprika červená, masitá
    15.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    100 g Chléb hrubozrnný Fitness, Lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
    3
    0 g Tvrdý sýr 10% ( 20% tuků v sušině)
    Moţno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    100 g Jablka
    130 g Mrkev, Připavit jako strouhaný jablečno

    mrkvový salát
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
    OBĚD
    90 g Tuňák konzervovaný ve vodě,
    Mnoţství okapaného masa
    50 g Těstoviny celozrnné, Mnoţství v suchém stavu před uvařením nerozvařit
    1 pol. Lţíce Kečup jemný, Vše smíchat dohromady
    Špetka, Sýr tvrdý 10% strouhaný, Sýrem lehce posypat těstoviny s tuňákem
    200 g Zelenina syrová
    Do zeleniny
    přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy
    150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
    VEČEŘE
    100 g Hovězí zadní, Vařené
    30 g Rýţe celozrnná, Mnoţství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
    !!
    200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák
    Do zeleniny přidat 1 lţičku panenského olivového oleje
    VEČEŘE II
    90 g Mango
    16.den:
    SNÍDANĚ
    100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno

    zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
    40 g Ovesné musli sušenky
    150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků
    DOPOLEDNÍ SVAČINA
    300 g Jahody
    OBĚD
    170 g Šmakoun, Připravit na grilu jako kuřecí prsa bez tuků s oblíbeným kořením
    45 g Pohanka celozrnná, Mnoţství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
    200 g Zelenina
    čerstvá
    Do zeleniny přidat 2 lţičky panenského olivového oleje
    ODPOLEDNÍ SVAČINA
    3 plátky Knackebrot, Moţno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
    200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
    VEČEŘE
    120 g Treska filety bez kůţe, Upéct na alobal
    u se 2 lţícemi odkapaného sterilovaného celeru (rybu poloţit na celer)
    180 g Brambory rané, Uvařit ve slupce, nerozvařit

  8. jana odpovídá:

    Smazan je protoze vsem majitelum webu vyhrozuje pravnik Havlicka. Protoze tim podle nej prichazi Havlicek o penize za poradenstvi. Je to cele kseft.

  9. Petra odpovídá:

    Zabývá se i ketodiet?

  10. Martina odpovídá:

    funguje vám dieta Petra Havlíčka?

Přidat odpověď

Podobné dotazy